SOROLLA, UNA NOVA DIMENSIÓ

FINS EL 15 DE SETEMBRE 2024

75'

Arriba a Barcelona, procedent de València, la gran exposició dedicada a Joaquim Sorolla, un dels pintors d’entre segles més celebrat a nivell mundial, per commemorar el centenari de la seva mort.

L’exposició, dins de la programació de l’ANY SOROLLA, ja es pot visitar al Centre d’Art Amatller, el nou espai expositiu de més de 1.250 metres quadrats.

UNA EXPERIÈNCIA CULTURAL TECNOLÒGICAMENT AVANÇADA PER COMMEMORAR EL CENTENARI SOROLLA

“SOROLLA, UNA NOVA DIMENSIÓ” és un homenatge a l’artista valencià a través de les tecnologies expositives de nova generació que el moment actual ens facilita. Així, l’exposició es basa en una museografia didàctica i interactiva amb projeccions immersives 360º, realitat virtual, instal·lacions digitals, escenografies i altres recursos tecnològics. 

Com a novetat respecte la mostra de València, a Barcelona comptarem amb obres originals de l’artista procedent del Museu de Montserrat, el Museu Joan Abelló, de Mollet del Vallès i de quatre col·leccionistes privats.

Una proposta rica i innovadora adreçada als seus públics més exigents i convençuts però, també, als nous públics, més allunyats de l’oferta cultural convencional, a través d’una posada en escena de gran impacte sensorial i una rigorosa base científica i acadèmica.

SALA IMMERSIVA

A la sala immersiva, de més de 300 m2 de superfície, es projecta una pel·lícula en 360º de 21 minuts elaborada a partir d’imatges de les pintures de Sorolla i altres suports artístics i documentals, així com de motion graphics, animacions en 2D i 3D, efectes digitals i altres tècniques generatives, i una brillant banda sonora composada ad hoc pel músic i productor Rafel Plana.

REALITAT VIRTUAL I ARTS DIGITALS

Aquest espai està habilitat amb 36 ulleres de realitat virtual amb les quals els visitants poden moure’s per l’interior dels quadres més representatius de Sorolla, on es fan tangibles i propers els elements identificadors de la poètica de l’artista. A la mateixa sala es mostren diverses produccions audiovisuals fetes per artistes digitals que han reinterpretat l’obra de Sorolla utilitzant noves eines tecnològiques com la intel·ligència artificial, l’animació i el grafisme per a donar una visió actual del que representa l’obra del pintor valencià en la seva creació diària.

SALA EDUCATIVA FAMILIAR

A partir de la temàtica dels pigments que utilitza Sorolla, tan característics de la seva obra, els participants experimenten l’ús i els efectes lumínics i cromàtics dels pigments en una acció de sketch & post. Els participants pinten unes làmines de quadres de Sorolla i quan les escanegen prenen vida a l’integrar-se en una projecció damunt d’un gran mur que evoca les escenes quotidianes de la platja valenciana.

SALA D'OBRA ORIGINAL

En aquesta sala es poden apreciar les obres originals cedides pel Museu de Montserrat, el Museu Joan Abelló, de Mollet del Vallès, i quatre col·leccionistes privats. Una selecció de quadres que representen alguns dels temes amb què va destacar més Sorolla.

SALES EXPOSITIVES

  • La València de Sorolla: El visitant podrà sentir com era València al voltant del canvi de segle: una ciutat amb un ampli i ric entorn rural conformat per l’horta, les sèquies, els camps i les seves gents. Un dels elements icònics d’aquesta sala és l’albuferenc, el vaixell de vela llatina amb els seus ormejos de navegació i pesca.
  • L’entorn familiar: Al següent espai els visitants es submergeixen en l’entorn més íntim de l’artista per conèixer la seva passió per la seva família, i especialment per la seva esposa Clotilde. Un espai de marcat caràcter escenogràfic amb el protagonisme d’una instal·lació al voltant de l’autoretrat familiar fet per Antonio García Perís, el seu sogre i reputat fotògraf del moment, i la rèplica de l’històric vestit Delfos.
  • L’entorn artístic: Aquest espai pretén fer una ullada a l’entorn artístic europeu i americà per conèixer els artistes coetanis i més influents en la vida de Sorolla, però també els seus amics propers, com Blasco Ibáñez i Mariano Benlliure, valencians com ell que comparteixen aquesta visió optimista.

UN PROJECTE DE

PARTNERS ARTÍSTICS

PARTNERS TECNOLÒGICS

COL·LABORADORS

MITJÀ DE TRANSPORT OFICIAL