DRACS I MODERNISME, L’EXPERIÈNCIA INMERSIVA

Fins el gener de 2024

De 10h a 22h (últim accés a les 20:30h)

60'

La primera experiència immersiva dedicada al Modernisme i als Dracs amb una nova visió de la història de Barcelona. Aquesta exposició proposa un recorregut inèdit pels orígens del Modernisme com un element clau en el naixement d’una identitat catalana renovada i en la creació de la Barcelona actual com a centre cultural, artístic i turístic de rellevància mundial.

L’experiència es divideix en dues parts:

Planta 0: Barcelona 1900

Planta -1: Dracs, Llegendes de Foc. Projecció 360º i Realitat VirtualBarcelona 1900

La caiguda de les muralles va generar un efecte transformador a Barcelona que es va estendre a la resta de Catalunya. Els anhels, les il·lusions i l’energia dels habitants de la vella ciutat emmurallada van esclatar en un espectacular creixement econòmic, social i cultural.

En aquesta època de canvis, la societat civil catalana va ser l’element clau que va aportar la determinació i la vitalitat necessàries per fer front a aquesta transformació. I ho va fer amb una creativitat, un entusiasme i una voluntat de progrés que van ser decisives per a l’eclosió del Modernisme, un moviment artístic i cultural que va canviar la ciutat i el país per sempre.

L’exposició actual del Centre d’Art Amatller explora els orígens del Modernisme i ofereix l’oportunitat de viure les diferents experiències a través de la museografia interactiva i tradicional.

"Dracs, Llegendes de Foc"

L’exposició actual del Centre d’Art Amatller està dedicada als dracs del Modernisme, amb una visió diferent de la història de Barcelona i la seva relació amb aquesta criatura fantàstica.

Durant segles, els dracs han alimentat llegendes i inspirat històries. Si saltem al segle XIX, la Casa Amatller tampoc és una excepció pel que fa als dracs: els veiem serpentejar a escultures i gàrgoles, rematant forjats i decorant la façana. Els trobem arreu de la ciutat i del territori, protagonitzant les nostres tradicions i dominant les nostres festes. Fins i tot en ple segle XXI els dracs continuen seduint-nos com a protagonistes dels fenòmens més grans de la cultura popular audiovisual a través del cinema, de les sèries i dels videojocs.

“Dracs, Llegendes de Foc”, ens fa viatjar arreu del món a través de dues experiències audiovisuals molt potents. La planta -1 del Centre d’Art Amatller compta amb la Sala Immersiva de quasi 400 m2 de superfície, on es projecta una pel·lícula en 360º elaborada a partir dels mites i llegendes dels dracs com a figura mitològica a Catalunya i arreu del món. A continuació es troba la Sala VR, habilitada amb ulleres de realitat virtual amb les quals els visitants podran viatjar per dins de la casa i sobrevolar la Barcelona del 1900 damunt d’un dels petits dracs que formen part decorativa dels fanals de l’entrada de la Casa Amatller.

UN PROJECTE DE

PARTNERS ARTÍSTICS

PARTNERS TECNOLÒGICS

COL·LABORADORS